Bros
Frosters: Tobias, Erol, olle
Foto: Tobias
Spot: Åre
  Vem: olle svensk sedan juni 1965

Vad: Grand Duke och grundare av Frost. Pluggat arkeologi - inte helt klar än ;), Going Postal tillsammans med Tobias numera.

Hoj: Har precis pensionerat min gamla GT RTS från 96, kör numera på en RD Coyote tills jag har råd att köpa ett nytt åk...

Hur länge: Brände runt i skogen på min treväxlade när jag var barnsben, men köpte min första mtb 93, en begagnad Miyata OnOff roadrunner. Fick en enorm kick när jag läste en artikel i Bike 96 - tror jag, Sick, där det stod om Richie Shley och Bret Tippie bl.a. och insåg att mtb var mer än xc. När dom och MBA lite senare skrev om North Shore var det kört.

Bor: Björkhagen (tillsammans med sambo, tre katter och i augusti vårt första barn :) ), typ 300m från Nackareservatet. Gissa var jag brukar hoja när jag inte håller till inne i stan ;)

Vill ha: En flygbiljett till Vancouver och pengar så jag kan åka över och köpa en G-spot direkt av grabbarna på Deep Cove... Fast jag skulle bli glad om jag fick en schysst ram ändå, typ en Stinky, VPS Shore, G-spot... Och fler stunts, drops, skinnies, stegar, gungbrädor o.s.v. i skogarna runt Sthlm, nudge, nudge, wink, wink...

Vill kunna: Övervinna min feghet så att jag vågar visa för mig själv att jag kan göra mer än jag tror - typ droppa 2m, sätta en dubbeltrappa. Lite bättre kontroll över hojen vore bra också. Men vem vet, i sommar är man kanske där...

Varför: För att det är så förbannat kul, helt enkelt! Och för att det är en sån kick när man gör nått man inte trodde man kunde eller vågade.

Upplevelser: Massor! Att cykla hela vägen från skutans topp ända ner till torget i Åre... att gensvaret på Frost har varit så stort... att hoja en hel dag i skogen och komma högst en mil hemifrån... att släpa cykeln genom kärr och snårskog för att det ska enligt kartan ska finnas en stig där... att knalla runt och reka nya stigar och gå vilse mindre än en Km hemifrån, två gånger på samma dag!

Egna ord: Blomblimm och Namnamblomblimm. 
  Vem: Tobias Jönsson a.k.a. KOG - Kind of Old Guy!

Vad: Grand Duke of Frost, grafisk formgivare, hojfanatiker och för tillfället postal nattarbetare.

Hoj: En Santa Cruz Bullit för skogsåkning, en Lassbo byggd (snart) för urbana utsvävningar och nästan ett riktigt cykelarkiv med gamla ramar, racers, BMX och cityhoj.

Hur länge: Har kört mountain bike sen 89 när jag fick pröva en kompis Haro och blev helt såld. Har haft en Centurion Arrival, en Cannondale M600, en Cannondale M2000 EST, vilket måste ha varit en av de första heldämpade hojarna i Sverige 91, och slutligen en heldämpad Boulder Defiant som jag körde på i hela åtta år.

Bor: För tillfället på Långholmen vid söder. Trevlig ö med en hel del åkmöjligheter...

Vill ha: En Brooklyn Machine Works TMX framför allt när det gäller hojprylar, men funderar även på en Shiver för tillfället. Massor av pengar för att uppfylla mina dyraste hojönskningar.

Vill kunna: Droppa stora stunts, trappdubblar, klara av wheelies och manuals, utnyttja hangtime i hoppen och våga köra riktigt branta downtrails. Utveckla urbanåkningen.

Varför: Cyklar har alltid funnits i mitt liv. Ända sen min mormor lärde mig cykla på grusvägen i skogen vid sitt hus. Det ultimata verktyget för nöje, transport, träning och välmående. Numera är man väl så hookad att det kan kallas livsstil, eftersom det på nåt sätt dominerar min tillvaro mest hela tiden. Jag älskar det!

Upplevelse: Förutom att jag satt 150 meter från den plats där JAS planet damp ner på Långholmen, så är det nog förrförra sommarens Tour de Inferno. Vi körde en ofrivillig sextimmars endurotur runt den stora skogsbranden i Tyresta, det var en lång, rökig, nervös och smula riskfylld tur av episka proportioner. Och bland de bästa någonsin.

Egna ord: För tillfället: Pedal hard go far!


 
  Vem: Erol Orhun, 25, går även under öknamnet Bobby Ewing, när frisyren blir för vidlyftig och spretande...

Vad: Grand Duke of Frost, ex-student och Kungsholmens trevligaste brevbärare!

Hoj: En Kona Stinky DeeLux för exkursioner i stad och natur, en LeMond Zürich för att köra om bilar på Valhallavägen, en Santa Cruz Chameleon som allround basher och en saligt pensionerad Orange C16-r. En BMX är på gång...

Hur länge: Alltsedan jag lärde mig cykla på min metallblåa GX2000 med limpsadel, för 17 år sen. GX:en tackade för sig med att låta en svetsfog släppa vilket resulterade i en komfortabel rammjukhet, och därefter har inget varit sig likt. Efter kopiösa mängder research, togs 1989 steget till en TBG FireMountain. The Bicycle Group blev sedan Kona ett par modellår senare. Därefter dabbades det ett flertal år med italienska racercyklar, tills kallet från urskogen blev för starkt och Orangen införlivades i stallet sommaren 1997.

Bor: I Vasastan mitt i centrala Stockholm. Nära till bra natur och urbana utsvävningar både till hojs eller fots.

Vill ha: Ett trevligt cykelbart klimat större delen av året, punkteringsfria däck och permanent oljade kedjor. En resväska med pengar för att dels kunna bunkra upp med hårdvara, dels kunna resa jorden runt för att uppleva de klassiska urgrunderna för våran tvåhjuliga kultur.

Vill kunna: Dra en manual när lusten faller in, droppa min egen längd och få mer hangtime.

Varför: Livets enkla frågor kan vara de mest komplexa. Jag öppnar upp mig själv på flera olika sätt med hjälp av mina cyklar. Jag uttrycker mig, och kommunicerar med andra med hjälp av dem. Det är en väldigt expressiv form av rekreation. Vare sig det gäller en runda i Hellas, en tur på racern ut till Ekerö, att sätta nytt inofficiellt rekord Vasastan - Arbetsplatsen, eller att droppa Ångbåtskajen, så har jag hela tiden en dialog med cykeln, mig själv och mina kompisar. Det är kul!

Upplevelser: Åre och dess fantastiska stigar och natur, Hellasgården för dess närhet och ringlande terräng, tretusen Polarklockeförsedda medtävlare vid Finnmarksturen, det smootha samarbetet i en väloljad paceline, millisekunden man inser att man kommer att krascha, att hänga ut med sina bros i en sommarvarm glänta i skogen, att dra en Inbetweenie vid Gallerian.

Egna ord: Ring mamma, vårda ögonblicken och lev väl!

 


© Frost 2001-2002
www.frostnet.nu