BROTHERHOOD:HOOD
   
  Mitt "Hood" kan enklast beskrivas som en triangel, där det i varje hörn ligger ett område med sin egen och karaktäristiska prägel. De är alla ganska olika och bjuder på sina egna speciella utmaningar och nöjen. Men samtidigt har de också en hel del likheter som gör att det verkligen känns som hemma. Det är här jag rör mig när jag inte har så gott om tid eller bara känner för en snabb liten adrenalinrunda eller bara kanske vill spetsa dropptekniken i en timme...

Den första spetsen (där jag bor) är Långholmen, och här finns det ett fint utbud av berghällar, lite grusstigar att busa omkring på och en del mur- och trapphopp att utmanas av. Speciellt den långa (och med ökande höjd) muren uppe vid fängelset har besökts ett antal gånger, både i ensamhet och under ett antal olika frostningar. Om man söker sig runt lite på ön hittar man allt mer av utmaningar eller bara enkla, men roliga lekfullheter. En dröm som jag har hyst ett tag är att få anlägga en minidirt under Västerbron, på södersidan. Där finns det en ganska stor och lätt sluttande yta som är skyddad från väder och vind, den är perfekt för några snabba hopp och en eller två berms. Med lite mod och tur så kanske man kan övertyga den lokala stadsdelsnämnden om nödvändigheten med en sådan liten investering i grus och jord, vi får väl se. Just nu finns det bara lite klipphällar och två klippkantsdropp för den som känner sig manad, men den är ändå ett ställe som jag alltid återkommer till när jag är ute på ön och busar.

Den andra spetsen består av Reimersholme. Här finns det inte så enormt mycket att ta av, men å andra sidan så är det som finns alldelles utmärkt. Inom en radie på bara nått hundratal meter finns det ett antal murdropp av olika höjd, med "dubbel" möjligheter, och dessutom något så ovanligt som ett takdropp med lite valfrihet på höjden. Den som ger sig ut på ön hittar lätt ett antal bra träningsställen för dropp,och på sina ställen en mjuk och kullig terräng som det går att hitta fler möjligheter i.

Den tredje och sista spetsen är en av mina absoluta favoritspots här i stan, nämligen Högalidskyrkan och parken där omkring. Här finns det ett antal mur-rides, branta murdropp, trappor, klippdropp och till och med ett riktigt fet takdropp med rejäl höjd. Det är ett riktigt kanon område som om man vidgar sina vyer lite bara erbjuder mer och fler nöjen. Många gånger har det jammats här och det finns tillräckligt av varianter av allt att det går att växa rejält i sin åkning och övermodsträning. Besök rekomenderas starkt.

Givetvis finns det att antal andra godbitar att sätta gummit i häromkring, men lite måste man ju spara till ett annat tillfälle eller till nästa gång man är värd för de frostande härskarorna...

/Tobias

 


© Frost 2001-2002
www.frostnet.nu