KONA KICKOFF
Closeup on da famiglia...
Foto: BoBbYKona vet hur man åker med stil...
Foto: BoBbYBoBbY, Grandtrixer of Frost, vår man på plats.
Foto: ?

En liten nyhet i skuggan av storebror Stab Primo.
Foto: BoBbY

För freeride-småttingar och alla med taxben...
Foto: BoBbY

Kona Amo, cool heldämpad singlespeed i aluminium.
Foto: BoBbY

 

Skogsälskande Stinky Primo var vår utsändes favoritgung.
Foto: BoBbY

 

Konas Kona Kona lockar trots tungvrickande namn Frostredaktionen.
Foto: BoBbY

 

Seriöst sjutums-chassi lovar mer adrenalin i släkten Stinky.
Foto: BoBbY

 

Big, bad bro i en vackert ljussatt stilstudie.
Foto: BoBbY

 

Italienska representanter tar Konaseden dit man kommer...
Foto: BoBbY

 

Kortbyxväder i fransk vårsol.
Foto: BoBbY

 

Universiellt mountainbike beteende: hänga ut på stigen och snacka.
Foto: BoBbYFransk dirt-hotrod, busig liten Chute med 24:or.
Foto: BoBbY


Luftrumsdominansen fortsatte obevekligt.
Foto: BoBbY

 

Vi vet inte vad BigAirTime heter på franska, men de rockar.
Foto: BoBbY

 

Om de kallar det här för Easy Riders...
Foto: BoBbY


MonteCarlo sätter ribban för framtida önskelistor...
Foto: BoBbY


Frosts utsända till Konas årliga kickoff, vår man Grandtrixer BoBbY, kom hem med en mängd nyhetsångande exponeringar i kameran, och avundsframkallande historier om torra stigar, stora dirthopp och vilda Konaitiska kvällsaktiviteter.
Resten av Frostred. var gröna av...


Efter tidigt uppvaknande, fåtöljsittande i högtflygande aluminiumrör, språkförvirrat flygplatsirrande och tre timmars transport i hyrbil till Konas GrooveCenter, vackert beläget i Barjac i Södra Frankrike. Kunde vår man äntligen förnöjt titta sig omkring på den solstänkta och trivselfixade lilla Konaenklavens alla stundande nöjen. Ett mysigt hotell, massor av kuperade stigar, en mängd lånecyklar, partytält med innehåll och en trevlig Konacrew utgjorde paletten för några dagars tvåhjulsdedikerat lekumgänge.

Efter en natts välbehövd vila var det äntligen dax för att svinga de lurviga över topprör och spendera lite sadeltid. På ett urval av lokala nöjesstigar och en 1,5 mils slinga, kunde man utsätta bleka ben för en värmande vårsol och provsmaka de senaste åken från Kanada. Vår man rockade loss på ett urval Stinkys och lajade både på stig och lekinbjudande sandstensravin, Out of Bounds hela dan och mycket nöje...

Efter en hel dags hojlek i varm och vårspretig Fransk terräng, så inbjöd kvällens middag med butikspersonal från hela Europa till utsvävande excesser i ät, drick och socialt samkväm. Sen sittning och mycket prat garanterades av frikostiga mängder av valfritt alkosnurr. Många kuddar tyngdes därefter av rusiga och fetdäcksdrömmande huvuden.

Morgonen därefter inleddes med frukost och följdes sedan av presentationer av det kommande årets nyheter från Kona bl.a:

Mini-Stinky med 24:or och fyra tums fjädring fram och bak. En söt liten rackare för växande vildhjärnor.

Stinky Seven: Ett mer downhillorienterat Stinky-chassi för mer adrenalinmatade friåkare... Såg lovvärt och stabilt uppmuntrande ut.

Stinky Nine: Det stora landningsstället visades upp och ska tillsvidare vara oförändrat till nästa modellår. Konas nya ISIS-kompatibla cromovevar var passande nog monterade på hårdingen.

Amo: En heldämpad singlespeed med infästning runt vevlagerhylsan för opåverkad kedjelinje. En snäv och nischad cykel, en verkligen intressant hoj som lockar till nyfikenhet och pröva-på-ism.

Kona Kona: En racer framförallt tänkt för asfaltssugna mountainbikeåkare. Med kompakt och styv ram, snyggt specad så kan man anta att den antagligen kommer att locka.

Kona talade också mycket om sina Out of Bounds cyklar, och angav att tonvikten för tillfället ligger i den frirajdska riktningen. Mycket olika variationer och experimentlusta kommer antagligen att påverka Stinkyfamiljen, och även hardtailbeståndet.

En hittills onamngiven mountainbike designad kring 29 tums hjul visades också upp och utlovades till produktion inom en snar framtid.

Jake the Snake, cyclocross-specialaren förevisades med skivor, men skulle ej komma i produktion detta modellår. Framtiden får utvisa ödeet för denna coola mellan-smal-däckare.

När alla hade tittat och klämt sig mätta på all ny, blank hårdvara fanns det mer tid för testrullning och allmänt häng innan middagen. Kvällens aktiviteter blev en uppskruvad upprepning av gårdagkvällens nöjen. Easyriders, ett Franskt freeridegäng premiärvisade sin egenproducerade freeriderulle: Out of Bounds 2. Med hjälp av Go-go juice, stagedivande italienare, karaokesång, danstävling, allmänt låg nivå och mängder av öl kan kvällen bara sammanfattas som partykaos extraordinaire. Fullt ös medvetslös!

Sista dagen inleddes med en seg morgon och hojning för den som orkade fram till lunchtid. Därefter följde avfärd i hemriktning via en liten detour till superlyxlandet extraordinaire Monaco. Närmare bestämt MonteCarlo där det spenderades några timmar med cappucino och storögt stirrande på lyx i alla de olika förpackningarna som så glatt exponerades. Dyr hårdvara typ, lustjakter, sportbilar, statusprylar och inte minst, svajs...

När vår man BoBbY hemkommen förtäljde om alla dessa kuliga aktiviteter, fylldes den övriga Frostred. av förståeliga mängder avund och det lovades på plats och ställe att nästa år närvara till varje pris.
Så Kona... hit us again!

/Da Dukes
Konas eget lilla lekparadis i Barjac.
Foto: BoBbY

Konas nya ISIS-kompatibla stålvevarmar här monterade på en Stinky Nine.
Foto: BoBbY

Mini Stinky med 24:or med fyra tum fram och bak.
Foto: BoBbY

Specialbestyckad cyclocross-karamell, Jake the Snake med skivor.
Foto: BoBbY

Konaistiska ideèr... Smärta upp, smekning ner.
Foto: BoBbY

 


Konas asfaltsprojektil för terrängcyklister, Kona Kona.
Foto: BoBbY

 

Ny medlem i La Famiglia: Stinky Seven.
Foto: BoBbY

 

Värstingen Stinky Nine är samma hårding som vanligt.
Foto: BoBbY

 

Konas DrDew instruerar handlaget för kvällens aktiviteter...
Foto: BoBbY

 

Kona jobbar hårt på att skapa bataljmålning alà hojparty...
Foto: BoBbY

 

Torra stigar, nya hojar och solgass.
Foto: BoBbY

 

Skön svalka åt produktöverhettade hjärnor...
Foto: BoBbY

Franskt freeridegäng, EasyRiders, loggade seriös flygtid.
Foto: BoBbY

 

Blå himmel fet landning. Vart är ölen?
Foto: BoBbY

 

Fransk rote i clean förbiflygning (Merde!).
Foto: BoBbY

 

Välformade lyckokullar för alla med dirtläggning...
Foto: BoBbY

 

Monaco: Fyllt av dyr hård- och mjukvara... (ahem)
Foto: BoBbY

 

 

Hela feta familjen Stinky poserar stolt med udda kusin på släktporträtt i stilfullt franskt kvällsljus.
Foto: BoBbY© Frost 2001-2002
www.frostnet.nu