Nightshift
Tobias i ett murdropp vid Högalidskyrkan.
Foto: olleDavid i ett fett trapphopp på Slussplan.
Foto: Tobias
Mange droppar in med publik vid Slussen.
Foto: olle
Tobias laddar ut ett litet murdropp vid McDonalds Sveavägen.
Foto: Erol
BoBbY klipper en Boatride på Skeppsbron vid Slottet.
Foto: Tobias


Ahhh! Nightshift! Att cruisa omkring i staden på natten, droppa murar, trappor och leta efter nya betongutmaningar är en av mina klara favoriter. Man rör sig snabbt och nästan osynligt fram mellan olika spots, glider tyst förbi ouppmärksamma nattflanörer och klipper kvickt ett dropp eller två innan man försvinner in i mörkret igen. Den där feta trappan som alltid är full av folk, smattrar nu fram under däcken innan man satsar ut över mittavsatsen och flatlandar en bit ner på stenläggningen. Med ett stort smil driver man vidare genom nån park och droppar lite lätt en brant stenhäll under en gatlyktas sken, snabbt följt av några hetsiga runs ut över ett mörkt hopp med en mjuk gräsmattslandning.

Här och var på mörka platser, i små parker och lekplatser, skrämmer man upp gäng med teens som sitter och smygsuper cider eller folle. Man rullar snart vidare och lämnar deras rop och fnitter ekande i mörkret bakom sig. På nån sidogata ser man ordningsmakten i sakta mak rulla fram, men innan de ens har reagerat är man nåt kvarter bort och i fast förvisning om att de aldrig kommer att orka hitta en igen. Efter en välbehövlig bloddoping medelst cola, och efter att man har svalnat och chillat lite, så driver man iväg mot city för ett besök i den riktigt hårda betongen.

Här blir det en förnöjd frenesi av trapphopp, dropps, rulltrappssurfing och som kronan på verket några snabba åk och hopp från ytan mellan ett par rulltrappor. Man stannar och spanar in sina bros. hopp och bravader alltmedans nivån på utmaningarna sakta höjs, inte som tävling, men som en vänskaplig och cool "dare". Nån får stanna till och inte helt ovilligt förklara för ett par sött uppsminkade och ostadiga partyflickor vad som är på gång. Efter en stund när man nått upp på de höjder och chansningar som gett mest cred och innan lagens långa arm passerar förbi, bestäms det att det är dags att byta miljö. Med partyflickornas långa ben fastetsade på hornhinnan och med ett "slå inte ihjäl er nu!" ringande i öronen vänder man torget ryggen och rullar vidare.

Långa, sköna och adrenalin fyllda trappflows drar en vidare, men snart börjar kroppen känna av aktiviteterna, och efter lite resonerande så beslutas det om mot vilken sent öppna bar man ska röra sig. Här kommer snart ett par stora kalla att gurgla ner i välförtjänta strupar. När hojarna står säkra i en stor ihoplåst hög utanför, kommer det i lugn och ro att njutas ett flertal vänskapliga omgångar. Med den klara, beska smaken på tungan går man förnöjt igenom nattens alla höjdpunkter, och de kommer bara att bli allt cleanare ju fler stora kalla som slukas.

Man står där med svettigt hår i sina ridekläder, ben- och armskydd fortfarande på och med hjälmen hängande under baren och B.S:ar med sina bros. Där står man med en stor förnöjdhet som sakta sprider sig och krockar högtidligt sina glas med löftet; det här gör vi om, snart!. Med andra ord, den perfekta avslutningen på ett perfekt Nightshift.

/TobiasErol gasar hårt i dammen vid Observatorielunden.
Foto: Tobias
Mange och SDN-Andreas hänger ut vid Eriksdals-badet.
Foto: olle
Tobias rider ut en Inbetweenie vid Gallerian.
Foto: olle
Tobias och Mange låter sig inspireras på St Eriksplan.
Foto: olle

© Frost 2001-2002
www.frostnet.nu