Frost Intro Buzz Porn Features Pics Flicks Hardware Brotherhood Forum Links
Search and Enjoy
Micke klipper de 13 trappstegen på Jakobsgatan. En spot som det tittades på ett bra tag innan den komihågs under en frostning. Numera en nästan självklar plats att besöka om man rullar inne i city.
Johans, aka skåningen, silluett droppar lilla trappan vid Sergelstorg. Detta är om något en klar favoritspot även om den inte är den största av utmaningar. Kul liten trappserie att roa sig i. En bild som utstrålar Sthlmsk freeride.
BoBbY surfar en liten nyupptäckt wallride vid Mäster Samuelsgatan / Regeringsgatan. I de här kvarteren inne i city finns det en hel del smått och gott, lite trappor och annat blandat. Vi är inte ens säkra på att vi verkligen hittat allt.
David och Micke droppar och landar den högre av kombinationerna vid Eriksbergsplan. Detta är en plats med ett brett utbud av trapphopp och dropp för den som vill ta för sig. En hel del att växa i dessutom; vem tar det stora droppet ner i bassängen?
Micke droppar stort under Västerbron vid Hornstull. Ett hårigt dropp ner på brant stenläggning som har lockat sedan det upptäcktes förra sommaren. Här finns också flera möjligheter för den som vill vara kreativ med sina linjeval.Spaningen efter spots är alltid igång, det är en ständig jakt efter nya och annorlunda utmaningar. Man driver från plats till plats och låter blicken söka efter det lilla extra i betongen. Ibland hittar man det, oftast inte. Men ibland scorar man det där riktigt suveräna spotset som bjuder på mer än man vågat hoppas på.

Ett spots som man kan växa i, med flera nya och lockande hopp och dropp. Ja kanske till och med sånt som skrämer skiten ur en, nåt man tittar på och skakar på huvudet åt. Bara för att ett halvår senare förvåna sig själv med att cleant klippa det, eller impad se nån annan göra det. Och det är om något nåt som ger en oerhörd skön kick åt en själv och ens bros.

Ibland kommer man tillbaka gång efter gång till spotset utan att få något grepp om det. Men med en känsla av att det ändå finns där på nåt sätt. Så tillslut en dag så bara ser man linjen. Över droppet, hoppet, muren, kanten eller vad det nu är. Man bara skrattar åt sig själv och tänker, hur kunde jag missa det där.

Det är då "enjoy" kommer med i bilden på allvar. Plötsligt bara så öppnar sig hela platsen och det följs vanligtvis av en rejäl lyckosession. En hoppa-droppa-klippa frenesi som lätt går upp i övervarv och övermodets tecken. Men då brukar man, eller nån, fixa det tillslut, klippa det, "kill it", eller vad man nu vill kalla det.

Det är då inspirationen att söka vidare i betongen blir som starkast. Det är då känslan av att det alltid finns mer att hitta runt hörnet infinner sig. Mer att upptäcka om man tittar i ögonvrån istället för att bara stirra rakt fram. Mer att finna bara man rullar runt och låter sin nyfikenhet guida en. Att "da goods" finns där ute. Det är allt det handlar om.

Search and enjoy!

/Tobias
David droppar nerför Sthlms brantaste trappa, belägen på Riddarholmen. Den är en dubbel, men vi misstänker att det kommer att ta ett tag innan någon klipper den "big style"...
Emil och Erol hoppar utför trappan på innergården vid KTH. En nyligen upptäckt spot som bjuder på ett flertal trapphopp och dropps, inga direkt stora höjder men flera roliga kombinationer. Och en lång trapp-DH hela vägen ner till Valhallavägen.
Erol speedlandar det lilla trapphoppet inne på Stadshusets terras. Stadshuset med omgivning bjuder på en hel del att roa sig med, från murdropp till trapphopp till riktigt höga utmaningar. Och en trialish räcke-ride ut mot Riddarfjärden. (hint hint).
Da Gang hänger ut stylish i en bred och fin trappa vid Arkitekthögskolan på Östermalm. Trappan inbjuder till fartfyllda trappruns och det finns mycket mer att lockas av i omgivningarna. Akta er bara för den aggressivt ordningsvaksama lokalbefolkningens härjningar.

© Frost 2001-2002
www.frostnet.nu